Guerrilla Lighting Finland @ Hiedanranta 14.12.2022

Kuvassa teksti Guerrilla Lighting Finland

Valosissit valtaavat Hiedanrannan! Tule mukaan ainutkertaiseen valotapahtumaan, jonka aikana nähdään Hiedanrannan ympäristön kohteita uudessa valossa! Tapahtuma sopii koko perheelle.

Tampereen Hiedanrannassa järjestetään keskiviikkoiltana 14.12.2022 Guerrilla Lighting -valotempaus. Kaikille avoin valokulkue kestää noin tunnin ja sen aikana nähdään Hiedanrannan ympäristön kohteita uudessa valossa. Asialla ovat mustiin pukeutuneet valosissit, jotka valaisevat neljä alueen kohdetta, mutta vain hetkellisesti. Valokulkue lähtee liikkeelle Lielahden kartanolta klo 19. Reitti ja kohteet paljastuvat paikan päällä. Reitin varrella tehdään myös valomaalausta ja matkaopas kertoo alueen historiasta ja tulevaisuudesta.

Tapahtuma on ilmainen ja soveltuu kaikenikäisille. Reitti on noin 800 metriä pitkä ja esteetön. Tule mukaan nauttimaan erityisestä valotapahtumasta!

Ennen valotempausta Lielahden kartanon aulassa kuullaan maksuton koko perheen osallistava konsertti Duo Ruskalta klo 18 alkaen.

Guerrilla Lighting -valotempaus on englantilaisen valaistussuunnittelija Martin Luptonin kehittämä tapa ottaa kaupunkitila valolla haltuun nopeasti ja tehokkaasti. Taustalla on ajatus herättää keskustelua valaistuksesta ympäristössämme. Guerrilla tarkoittaa sissiä ja tempauksen valonkantajia kutsutaan valosisseiksi. Valosissit tulevat, valaisevat ja poistuvat jälkiä jättämättä. Guerrilla Lighting –tapahtumia on järjestetty eri puolilla Suomea vuodesta 2008 lähtien. Ensimmäinen tapahtuma oli Jyväskylässä ja silloin valosisseinä toimivat kaupungin työntekijät. Vapaaehtoiset valonkantajat ovat tärkeä osa tapahtumaa ja heille kokemus on ikimuistoinen.

WSP Finland Oy:n tuottama tapahtuma on osa Operaatio Pirkanmaa -hanketta, joka on Tampereen kaupungin kulttuuripääkaupunkihaun jatkohanke vuosille 2022–2024. Suunnittelijoina toimivat valaistussuunnittelija Annukka Larsen WSP Finland Oy:stä ja TUNI:n arkkitehtiopiskelijat Annika Annala ja Una Pastinen. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikön ja Tampereen arkkitehtikilta ry:n kanssa. Tapahtuman tukijoina toimivat Operaatio Pirkanmaan lisäksi iGuzzini Finland Oy ja WSP Finland Oy.

Guerrilla Lighting -tapahtuma Facebookissa

Uutinen on julkaistu alun perin Operaatio Pirkanmaan verkkosivuilla.