Kauppahallin pimeän ajan ilme uudistui

Tampereen Kauppahalli on saanut uuden valaistuksen Hämeenkadun sisäänkäynnille ja eteläiselle julkisivulle. Lähtökohtana valaistuksille oli nostaa historiallinen Kauppahalli arvoiseensa asemaan pimeän ajan kaupunkikuvassa. Samalla valaistus lisää yli 120-vuotiaan arvorakennuksen tunnettuutta ja kutsuu ohikulkijan kadulta sisään.

Hämeenkadulta Kauppahalliin johtava porttikäytävän kutsuvuutta on lisätty kaarevan kattopinnan kuviovalaistuksella ja pehmeämpää valoa tuottavilla uusilla valaisimilla. Kuviovalaistuksen graafinen keräaihe tuo mielenkiintoa ja omaleimaisuutta Kauppahallin kauniiseen porttikäytävään, ja valaistu kattopinta lisää tilan valoisuutta ja johdattavuutta.

Kauppahallin eteläistä julkisivua on puolestaan korostettu tyylikkäällä valoprojisoinnilla. Alkuvuodesta valaistuksen saavat yksityiskohdat, kuten kaupankäynnin jumala Merkuriuksen kasvoreliefi. Samalla seinävalaisimet saneerataan. Valaistuskokonaisuuden toisessa vaiheessa tullaan vielä toteuttamaan julkisivun kaari-ikkunoiden ja sisäänkäynnin korostusvalaistukset. 

Kauppahallin eteläisen julkisivun valoprojisointi korostaa muun muassa arkkitehtonisia yksityiskohtia.

Lisätietoja

Henri Lievonen

Kiinteistöpäällikkö

Puhelin:

041 730 5812

Mikko Siitonen

Hankekehityspäällikkö

Puhelin:

041 730 3249

Kuvat: WSP