Museo Milavidan Palatsin joulu laajenee Näsinpuistoon

Jälleen on se aika vuodesta kun Museo Milavida puetaan jouluiseen asuun ja Nottbeckit – Tampereen kosmopoliitit -näyttelyä täydennetään 1800-luvun herrasväen joulunviettoon liittyvillä esineillä ja tarinoilla.

Palatsin joulu -näyttelyssä ja opastetuilla kierroksilla tutustutaan 1800-luvun jouluruokiin, joulukoristeisiin, lahjoihin ja joulupyhien viettoon. Miltä joulu maistui, miten varakkaiden perheiden kodit koristeltiin joulua varten? Miten joulunpyhinä vietettiin aikaa? Millaisia lahjoja esimerkiksi von Nottbeckit ovat saattaneet antaa toisilleen?

Tänä vuonna joulutunnelmaa voi aistia myös palatsin piha-alueella, sillä Tallipihan ja Milavidan välinen puistotie saa nostalgisen kausivalaistuksen. Joulukuusipuisto on syntynyt yhteistyössä Tampereen Valoviikkojen kanssa ja on osa Valoviikkojen ohjelmaa. Kulkua Tallipihalta ylös Milavidaan valaisee ledlyhtykuja, ja matkan varrelta löytyvät valaistut joulukuuset sekä valotaideteoksena toteutettu suihkulähde. Milavidan pääoven edustaa koristaa Tampereen korkein joulukuusi – ainakin jos Näsinkallio lasketaan mukaan! Valot syttyvät iltapäivisin hämärän laskeutuessa.

– Talvisen Milavidan museo- ja puistoalueen korostaminen valaistuksen avulla tekee Näsinpuistosta, Tallipihasta, Särkänniemestä ja Puistosillasta moniaistillisen ja elämyksellisen keitaan keskelle kaupunkia. Valoa pimeyteen tuomalla voimme houkutella paikalle myös kansainvälisiä vieraita ja antaa Tampereelle taianomaisen ilmeen pimeimpään vuodenaikaan, kuvailee hankekehityspäällikkö Markus Joonas.Palatsin jouluun voi tutustua 21.11.2023 – 7.1.2024 Näsilinnassa, tiistaista sunnuntaihin kello 11–18. Luvassa on ihanaa joulun tunnelmaa! Näyttelyyn kuuluu runsas oheisohjelma: tarjolla on teemaopastuksia, askartelupajoja ja erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja joulumyyjäiset. Opastuksia ja pajoja voi tilata myös omalle ryhmälleen. Kahvila Milavida tarjoilee herkullisia joululeivonnaisia ja kuumia juomia tunnelmallisissa saleissaan.

Palatsin joulu -teemaopastukset25.11.–17.12. la ja su klo 13 ja 1419.12.–22.12. ti–pe klo 13 ja 1426.12.–31.12. ti–su klo 13 ja 14Pääsylipun lunastaneille.