Valaistut kohteet

Tällä sivulla on tietoa Valoviikoilla 29.10.2021–13.3.2022 kaupunkia koristaneista valoteoksista. Valoviikot palaavat jälleen syksyllä 2022.

Valoviikot koristavat kaupungin jälleen ensisyksyn pimetessä. Siihen asti voit ihailla valoteoksia tämän sivun Valaistut kohteet -sivulla sekä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #Valoviikot.

Syksyllä päivän lyhentyessä, sateen ja loskan vallatessa Tampereen kadut, kiedomme kaupungin valoon ja taiteeseen. Valot tuovat tunnelmaa ja piristävät mieltä, kun pimeys on läsnä lähes koko päivän. Vanhoja tuttuja valaistuksia tulet löytämään seuraavista kohteista, ja jotain uuttakin on tulossa!

  • Aleksis Kiven kadun Frenckellin aukion puolen pylväät saavat valaistuksen. Keskusvirastotalon edustaa koristaa valoverhot.
  • Kuninkaankatua valaisee upeat valokruunut, ja valopallot ilahduttavat kulkijoita aina Tallipihalle asti. Valopalloja pääsee ihailemaan myös Näsinpuistossa Milavidan ympäristössä.
  • Tuomiokirkonkadun puut Kyttälänkadun ja Hämeenkadun välillä puetaan valoihin ja vanha tuttu jäälyhty ennustaa säätä Stockmannin seinustalla. Jäälyhty kertoo myös kumman riveissä seisot: Ilveksen vai Tapparan. Hämeenkadun ja Verkatehtaankadun väliä koristavat valoketjut.
  • Tammelantorilla pimeää aikaa valaisevat pylväisiin kiinnitetyt siili- ja tammenlehti-aiheiset kuviot.
  • Yliopistonkatua reunustaa valopallot.
  • Konsulinsaaressa laiduntaa hevosia.
  • Kulttuuritalo Laikun ympäristöä valaistaan mm. palloilla.
  • Hämeenpuisto on valaistu valoketjuin yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa.
  • Joulukuun 10. päivänä kello 16 hämärän laskeutuessa Näsinpuistossa Tallipihan ja Milavidan välisen alueen valaisevat Alexander Reichsteinin taianomaiset valohahmot. Tunnelmaa täydentää eri aikakausien musiikista koostettu äänimaisema. Teokset ovat esillä 21. joulukuuta saakka. 
Postikortti Tampereelta. Ohita video

Hämeenkadulle suunnitellut valoverhot ovat osoittautuneet viallisiksi, jonka vuoksi aiemmin ilmoitetusta poiketen valoverhoja ei nähdä tämän vuoden Valoviikoilla.

Tuomiokirkonkadun interaktiivinen lyhty

Painamalla nappia voit arpoa onko joukkueesi Ilves vai Tappara tai voit saada arvotuksi myös puolueettomat värit.

Avointa dataa hyödyntäen lyhdyn värit näyttävät myös säätilan. Poutasäällä väri on oranssinpunainen, sateella syvän sininen, ja pilvetön taivas saa värit sininen ja valkoinen. Räntäsade tuo jäälyhtyyn punaisen ja purpuran värit, ja lumisateella näkee hiutaleiden laskeutuvan jäälyhdyn säleissä.